Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Världens bästa fosterföräldrar

GästerPosted by Torbjörn Ohlsson Fri, September 19, 2014 10:48:10

Jag
Några av er känner mig som den anonyma kvinna som gästbloggar hos Torbjörn Ohlsson. Några av er känner mig genom att ni är vän med mig på olika sociala medier.
Mitt namn är Ann-Marie.
För er som gissar vem jag är så vill jag inte att ni kommenterar detta offentligt.

Jag har tidigare berättat om min svåra uppväxt med övergrepp och misshandel på många olika sätt. Nu vill jag berätta om en bra period när jag bodde i en fosterfamilj i fyra år. Denna period var lugn och jag vill berätta lite om dem. De var världens bästa föräldrar.

Den goda familjen
Mamman är född i Finland och pappan i Libanon. När de kom hit till Sverige så började de att arbeta som lokalvårdare och startade sedan egen städfirma. Mamman utbildade sig senare till undersköterska och har idag fast arbete inom vården.
Pappan avancerade till yrken som fastighetsmäklare och arbete inom bank.
På sidan om har de haft uppdrag i kommunen som jourfamilj och familjehem. Genom årens lopp så har de hjälpt jättemånga personer och familjer att komma på fötter igen. Många av dem som de har hjälpt har gått igenom stora problem såsom alkoholmissbruk, misshandel, tortyr m.m.

Jag är så tacksam för att jag har fått bo hos dem och fått lära känna dem. De har även hjälpt en nära vän till mig då han blev hemlös. De kontaktade olika myndigheter, och genom gemensamt arbete så fick han en ny lägenhet (bostadsrätt).
Idag bor han i sin lägenhet, har fast arbete och är en bra samhällsmedborgare.

Jag har svårt att förstå de som vill stänga våra gränser för sådana personer.  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post102