Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

En babys valfunderingar

ÅsikterPosted by Torbjörn Ohlsson Mon, September 22, 2014 12:40:03

Med lite distans till valrörelsen och valresultatet så har jag sammanfattat hur jag tror att mitt yngsta barnbarn har uppfattat det. Hon var drygt 5 veckor gammal på valdagen.

Mitten av augusti
Mamma är trött. Det var tydligen jobbigt att föda mig. Febrig är hon också. Men teven står på. Ska försöka lyssna in.

Slutet av augusti
Hörde några snacka om folk från andra länder. En person tyckte inte om det. ”Funkade inte”, påstod han. Tror inte att han vet vad han pratar om. Skulle kunna berätta för honom att:
– Jag låg på BB med en tjej från Indien och en från Serbien samt en kille från Syrien. Tyckte mest synd om han från Syrien. Hans mamma hade det tufft och han visste inte var hans pappa fanns. Helsjyst kille som jag bjöd hem att leka i min sandlåda. Han svarade att han skulle komma om tre år, om han fick stanna. Blev så förbaskad när jag hörde att han inte visste om han fick stanna, så pappa fick byta blöja på mig.


Början av september
Alla pratar om hur viktigt det är med barnen och skolan. Mindre grupper i förskolan och kvalité i undervisningen. Sen kommer syrran hem och berättar att de är 37 barn i samma förskoleklass. Blir ju förskräckt. Vill ju lära mig tills jag ska ut i världen. Och vi barn hittar ju på en del saker ibland. Hur ska 2 fröknar hinna ha koll på alla?

Behöver en napp.

Kommande vecka
Det snackas och snackas och det kommer prognos på prognos. Efter varje debatt kommer det in några och berättar vad de har sagt och vem som vann. Vann vadå?
Ingen pratade om samma sak, åtminstone inte samtidigt och inte med varandra. Somnade ifrån flera gånger men det hjälpte inte. Samma pratande när jag vaknade.
Jag får inget svar på vem som kan vinna eller förlora. Får inte heller svar på hur det ska gå i skolan eller med mina kompisar. Tror att jag ska bjuda hem alla till sandlådan. Då får de lära sig hur mina syrror leker. Dom frågar bara:
– Ska vi leka, och så kör dom igång. Hur man ser ut spelar ingen roll. Blir trött igen.

Valdagen
Alla pratar om valet. Hela dan på teven. När jag skulle käka på natten hade ingen vunnit. Osäker på om någon fortfarande vet vem som vann. Tror ingen hörde mina glada hejarop. Men det gäller väl att kämpa på.

Men en sak ska de ha klart för sig:
– Ska jag bidra med skattepengar någon gång då får de skärpa sig.

  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post103