Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Min eller Din sanning och verklighet

ÅsikterPosted by Torbjörn Ohlsson Mon, November 10, 2014 18:22:42

Ofta så kan man höra personer uttrycka sig väldigt kategoriskt. Man vet alltid bäst och mest. Det gäller politiker, företagare, ”vanliga” anställda, pensionärer och studerande, d.v.s. nästan vem som helst.

Det kan gälla vilka områden som helst, men det jag sett och hört har ofta handlat om frågor som sd driver i sin debatt. Det handlar alltså om invandrare, invandrarpolitik, rasism, kriminalitet, kriminalvård, straff, domstolar, poliser, åklagare m.m.

Inom dessa områden finns det, i den allmänna debatten, nästan aldrig någon medelväg. Det är svart eller vitt.

Jag tillhör och har tillhört flera facebookgrupper där många av dessa frågor har debatterats och har rätt ingående kunnat ”studera” argumenten. Har även lämnat flera grupper eftersom jag tycker att diskussionerna spårat ur eller kört fast. Man ”ältar” samma frågor ur olika synvinklar, men argumenten som framförs är desamma. Några exempel.

Tiggarna
Här VET många att de styrs av kriminella ligor. De skjutsas omkring i lyxbilar och tvingas lämna sina insamlade pengar till någon ”tiggarhallick.” Många har t.om sett att tiggarna har pratat i smarta telefoner.

Tänk om det finns en sanning till, att:
- någon samordnare hjälper dem med att komma till sina ställen, utan att för den skull vara kriminell.
- personer skyddar dem från övergrepp och misshandel.
- de är så fattiga som det verkar.

Muslimer
MÅNGA VET att Muslimer ligger bakom all terrorverksamhet i världen. Det är ju trots allt bara 1,5 MILJARDER människor som tillhör Islam så det är ju inte så svårt att hålla reda på.

Tänk om det även här finns en eller flera verkligheter, t.ex:
- troende muslimer som offrar allt för sin religion, t.om begå terrorhandlingar.
- muslimer förföljda av åratals krig, hat, förtryck och som förtrycks ännu mera eftersom så många VET att de är, eller sympatiserar med terrorister. Tänk om alla dessa inget högre önskar än att ha ett normalt familjeliv och ett jobb att gå till.
- högutbildade personer som tvingas gå arbetslösa trots att det finns brist på personer med deras kompetens. (Jag har träffat många)

Kriminalvården
Att våra fängelser är lyxhotell VET många. Det ställs inga krav på de intagna och de erbjuds universitetsutbildning och obegränsat med permissioner.

Tänk om det finns en annan verklighet, t.ex:
- Intagna som isoleras under mycket lång tid.
- Intagna som hotas, kränks och förnedras av både andra intagna och väktare.

Jag har, tack och lov, aldrig varit intagen på fängelse, men har besökt många anstalter och har flera bekanta som varit intagna.
MIN verklighet är att fängelser INTE är lyxhotell.

Verklighetens Folk
KD försökte för några år sedan lansera partiet som ”verklighetens folk”, men lyckades inte speciellt bra. Ungefär samtidigt lanserade en av partiets företrädare att föräldrar tidigt borde köpa sina barn en bostadsrättslägenhet. Han och hans fru hade gjort det, liksom många av deras bekanta. Det hade varit lyckosamt för barnen.

Jag är inte säker på att personer som hamnat i FAS 3, har samma verklighetsbild.

Till sist
Skulle jag vilja komma med ett citat av den engelsek författaren Laurence J Peter. Han säger: Kompetens, precis som sanning, skönhet och kontaktlinser är i betraktarens öga.  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post109