Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Misshandeln

GästerPosted by Torbjörn Ohlsson Wed, January 28, 2015 22:49:57

Under uppväxten blev vi både psykiskt och fysiskt misshandlade. Mamma stod mest för den psykiska misshandeln, men ibland även fysiskt. (Drog oss i håret, en smäll i ansiktet med handflatan, hade fingrar i ansiktet m.m.).
Jag hatade de tillfällena när hon satte upp fingrarna i ansiktet på mig. Hon kom för nära mig helt enkelt. (Inom mitt revirområde).

Den psykiska misshandeln går inte att beskriva. En människa som beter sig som hon har gjort, är inte ”frisk.”
Det måste vara något som är fel. Jag har vid många tillfällen försökt att förstå bakgrunden, hennes uppväxt m.m., men blir inte så mycket klokare.
Under åren har några pusselbitar fallit på plats och hon säger själv, att hon aldrig ska berätta vad hon har varit utsatt för.

Exempel på onormala situationer:
På morgonen innan vi gick till skolan så skulle vi söva de barn som vi väckt. Detta bidrog till att vi kom försent till skolan, eller kom inte alls till skolan den dagen.

Jag och min bror skulle föra dagbok över vad vi åt när vi besökte vår biologiska pappa. Vi skulle heller inte svara på tilltal, ta emot några gåvor m.m.

Vi fick ingen kvällsmat. Vi syskon fick sitta i trappan och titta på medan mamma o styvfar åt, sedan fick vi bråka om matresterna. För att mina syskon skulle få mera mat så ropade de på mamma och frågade ”Ann-Marie ska inte ha någon mat va?”
Och till svar instämde mamma. Innan vi gick och la oss för kvällen kunde vi få någon smörgås som vi inte blev mätta på. Vi skulle äta oss mätta i skolan hette det.

Långa perioder av isolering. Vi fick inte gå ut, träffa vänner, leka m.m.

Vi blev även isolerade från omvärlden. Vi är inte uppvuxna med kommunikation mellan två/flera människor, tv, video, böcker, tidningar, telefon m.m. Mamma o styvfar pratade aldrig med oss. De bara skällde, gapade……

Firande av födelsedagar o högtider existerade i princip inte. Jag kan inte minnas någon födelsedag när jag var barn och jag bodde hos mamma då vi fick tårta, kakor o.s.v.

Vid den fysiska misshandeln så var det mest styvfar som var den aktive. Händelserna uppstod ofta när han kom hem från jobbet och var trött, (knytnävsslag, sparkar m.m.). Och det är klart med fem barn hemma så var det väl inte alltid så lätt att få lugn o ro.
Ibland hände det även när de var fulla, när han körde bil o.s.v. Han blev irriterad på oss för att vi inte var tysta i bilen. Jag minns några tillfällen då han riktade ett knytnävsslag mot oss barn som satt i baksätet.
Så bilfärderna var inga tillfällen som vi njöt av.  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post122