Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Girighet i ishockey

GirighetPosted by Torbjörn Ohlsson Mon, September 23, 2013 22:31:45

Med bakgrund av flera hockeyklubbars ekonomiska problem och hockeyförbundets brakförlust i samband med VM känns en diskussion omkring hockeyspelares villkor på sin plats.

Jag har även tidigare skrivit om den GIRIGHET som jag tycker härskar inom ishockeyn och jag är fortfarande förvånad över att saken aldrig debatteras.
I dag läste jag en tidningsinsändare undertecknad av en fd hockeytränare och kände att jag vill lyfta frågan igen.

Spelaren XX i en allsvensk hockeyklubb vill ha en 30-procentig höjning av sin nuvarande lön. Han tjänar idag 175 000 kronor i månaden.

Insändarskribenten, tyckte detta är horribelt och gör följande jämförelse:
”Utförsäkrade och varslade kommer inte upp till 175 000 kronor om året.”

Han fortsätter och utvecklar sitt resonemang omkring spelarlönerna och undrar: ”Varför förs ingen dialog om detta medan andra högavlönade, t.ex. företagsledares och politikers villkor nagelfars varje dag - och kritiseras?

Han avrundar sin insändare med:
” Ni skulle skämmas ni giriga idrottsmän som har förmånen att få tjäna så mycket pengar på ert idrottsintresse”

Jag har själv märkt att penningkulturen i de stora elitklubbarna smittar av sig till de mindre klubbarna. Jag minns tydligt när en ”hockeypappa” för några år sedan berättade att nu skulle han son sluta spela i klubben (division 2) eftersom han inte hade fått all lön.
Eftersom jag själv hade en son i samma ålder som var elit i sin idrott, en individuell sport, och betalade det mesta av sitt idrottande själv, hade jag svårt att förstå ”hockeypappans” inställning och jag kan inte annat än hålla med denna tränare.
Ishockeyn är en förhållandevis liten sport, med relativt få utövare. Om nu förbundet tvingas till nedskärningar, klubbar hotas av konkurs, när ska ni spelare inse att ni inte på något sätt är oumbärliga för Sveriges fortlevnad?

  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post14