Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Marie – PR kvinnan som vill ha roligt.

ÖvrigtPosted by Torbjörn Ohlsson Sun, September 06, 2015 18:30:15

Foto: Martina Wärenfeldt, Mstudio

Marie Hagberg och jag har varit facebookvänner i flera år, utan att känna varandra närmare. Några kommentarer och tummar emellanåt är ungefär den kontakt som vi har haft. Men jag har ändå följt henne och hennes ”Hjälp en journalist” regelbundet och gillar hennes sätt att skriva. Ofta rakt och tydligt, ibland provocerande, men aldrig ogenomtänkt.
Och eftersom hon driver ett företag som jag vet att många av mina bloggläsare skulle ha nytta av, så ställde jag några frågor till henne.

Drivs av
Marie drivs av en stark skaparkraft och trampar ofta upp nya stigar. Att hon i någon form skulle bli företagare kändes tidigt naturligt för henne. Småföretagarna är hennes hjältar. En lärdom och insikt som hon förmodligen fått av sina mor- och farföräldrar.
Farfar och farmor var hårt arbetande bönder i Småland som slet hårt på sin gård. Morfar drev en livsmedelsbutik och var en av initiativtagarna till Bellmansdagen i Hagaparken. Han skrev också flera böcker om Sundbyberg och startade Sundbybergs hembygdsförening.

Hon tror själv att det är morfar hon liknar allra mest, vilket också märks i det hon sysslar med.

Företag och skrivande
Hennes passion för företagande gjorde att hon hoppade av studierna i naturvetenskap på universitetet och startade ett bemanningsföretag i reklam- och mediabranschen.
Att göra reklam, både för egen del och genom att utbilda andra, har blivit något av hennes specialitet. Eller vad sägs om att hon under sin tid som frilansande PR-konsult och journalist blivit intervjuad i radio, tv och tidningar omkring 1 500 gånger av tidningar som DN, SVD, Metro, Expressen, Aftonbladet, Amelia, TV4… och många många fler.

Det som nu upptar det mesta av hennes tid är företaget ”Hjälp en journalist.” Inspiration till det företaget fick hon från den amerikanska motsvarigheten "Help a Reporter Out". Eftersom Marie själv hade frilansat som journalist och visste hur svårt det ofta är att hitta intervjupersoner till sina artiklar, passade företagsidén henne perfekt.

I korthet går idén ut på att Marie hjälper personer som vill bli omskrivna i tidningar men antingen inte vet hur de ska göra för att flirta in sig hos journalisterna eller inte har råd att anlita en PR-konsult. Samtidigt hjälper hon journalister att snabbt och effektivt hitta intervjupersoner till deras artiklar, radio- och tvprogram.

Du kan läsa mera i ett PR-häfte som heter "Vad alla företagare borde veta om PR." Det går att ladda ner gratis från hemsidan www.hjalpenjournalist.nu.

Att skriva är också en passion och Marie har bl.a. skrivit fyra relationsböcker och gett ut ett relationsspel.

Mera då
Bondegenerna efter farmor och farfar lever vidare i Marie. Hon trivs i rollen som månskensbonde på svärmors gård och hjälpa till att ta hand om korna och ”hittekatterna.”

Vidare är det viktigt för henne att ha roligt. "Att maximera roligheten i livet", är lite av hennes ledord och menar med det att göra så mycket skoj som är möjligt.
Hon minns vad hon svarade sina föräldrar när de skrattande brukade fråga vad de skulle ha henne till. ”Att leka med”, var hennes standardsvar. Och hon har hunnit med mycket roligt och sammanfattar en del så här:

- Jag var Sveriges första fjärilsskötare på Fjärilhuset i Hagaparken
- Jag var Sveriges första dejtingcoach
- Jag har restaurerat slott från romartiden i Frankrike
- Jag har skrivit en artikel om glasscaféer i Paris till resetidningen Vagabond
- Jag har fått lön för att klä ut mig som Helsingfors domkyrka
- Jag har en (inaktiv) FB-sida som heter ”Maries rebellskola”

Drömmar
I ett positivt sinnelag finns, trots mycket arbete, alltid plats för drömmar och Marie har fortfarande mycket som hon vill uppleva. T.ex. skulle hon vilja botanisera vartenda café i hela världen och äta massvis med italiensk glass. Hon vill också tjäna så mycket pengar så att hennes make också skulle kunna bli en digital nomad.

Och hon avslutar mina frågor, på samma sätt som hon började dem. ”Jag är larvigt lyckligt gift med världens bästa Johan.”

Min avslutning blir. ”Gör ett besök på: www.hjalpenjournalist.nu

  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post145