Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Prickskyttens tårar

Böcker som jag yttrat mig omPosted by Torbjörn Ohlsson Sat, January 02, 2016 19:30:03

Martin Persson, Frösön och uppväxt i fjällparadiset Hosjöbottnarna i Oviksfjällen kom under 2015 ut med sin första roman.
En ovanligt bra, spännande och välskriven kriminalroman, där Martin genom noggrann research till och med fått polisarbetet att verka trovärdigt, något som många andra, betydligt mera kända författare, som skriver i samma genre misslyckats med. Den noggranna researchen har han fått hjälp av sin lillebror att göra. Lillebror är nämligen polis.

Handlingen beskriver en seriemördares resa från Ersbodaanstalten i Umeå, via Timrå, Sundsvall till Östersund där en fruktansvärd terrorhandling sätter skräck i staden. Handlingen är spännande, bitvis bestialisk och mycket aktuell. Offren verkar inledningsvis inte ha något samband med varandra men ett mönster i polisarbetet framträder så småningom.
Jakten på förövaren avslutas på ett både dramatiskt och känslofullt sätt i den vackra fjällvärlden.
Prickskyttens agerande får en förklaring. Den väcker också en del frågor om vårt rättssystem och allmänhetens inställning till viss typ av brottslighet.

Berättelsen är helt påhittad även om Martin hittat en del inspiration från verkligheten.

Martin bor, som jag inledde med, på Frösön, men tillbringar fortfarande mycket tid i Hosjöbottnarna eftersom han är aktiv renskötare inom Tossåsens sameby.
Förutom detta arbete så har han en lärartjänst i Hallen, är småbarnsförälder och numera även författare. När jag frågade honom hur han hinner med allt så svarar han enkelt att dygnet har 24 timmar och det gäller att utnyttja alla.

Martin arbetar med en ny roman som förhoppningsvis kommer ut under 2016. Det är också en kriminalroman, med samma huvudpersoner men har ett annat tema.

Jag ser fram emot den romanen.Martin Persson  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post160