Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Mitt finaste idrottsminne - som bara jag såg.

IdrottPosted by Torbjörn Ohlsson Tue, September 24, 2013 08:50:06
Trots alla fantastiska idrottsprestationer som vi då och då matas med via TV så är min finaste idrottsbild av en helt annan dimension.

Jag hade deltagit i O-ringens 5-dagarsorientering, den femte och sista etappen. När jag hade sprungit färdigt, duschat och fikat ställde jag mig vid upploppets staket och ser alla löpare som väller in mot mål. Jag försökte fånga mina klubbkamrater som ännu inte kommit.

Plötsligt tränger sig en liten flicka (c:a 12 år) fram och blir lyft över staketet av sin far. Hon väntar på en klubbkompis, som visar sig vara en äldre herre, minst 70 fyllda, kanske 75, som väntas in som segrare i sin klass. Hon har en krans av björkkvistar i sin hand. När mannen kommer stannar han och böjer sig ner så att flickan kan hänga kransen runt hans hals och hans trötta ansikte spricker upp i ett jätteleende. Därefter springer de hand i hand över mållinjen och strax bakom målet lyfter han upp henne och de skrattar och jublar.

Den gladaste segraren och den finaste supportern i sann glädje när idrott är som bäst.

Trots att jag sett många stora svenska framgångar i TV därefter så har ingen bild etsat sig fast så hårt på näthinnan som den jag nyss beskrivit.

  • Comments(1)//runudden.skrivovin.se/#post19