Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Jasna

Böcker som jag yttrat mig omPosted by Torbjörn Ohlsson Mon, September 19, 2016 08:10:27

Att börja läsa en bok som man inte har någon egentlig uppfattning om och sedan fastna i handlingen så att den blir svår att lägga ifrån sig är en härlig läsupplevelse.

Detta hände mig, med Micael Lindbergs bok Jasna.

Beskrivningen på bokens baksida säger,Jasna är en spänningsroman med en annorlunda twist. En jakt med känslor som är proppad med händelser. En bok som ställer frågan hur mycket klarar en människa egentligen av under hård press

Det är bara att hålla med, den beskrivningen håller.

Vi följer den godtrogne och lättlurade Örjans jakt undan det brutala gangstergänget som skjuter först och eventuellt frågar sedan.
Vi följer polisarbetet som pendlar mellan poliser på Kling och Klang nivån, till den tjurige, envetne men robuste polisen Jönsson som oförtrutet jobbar och drivs att ett hederligt rättvisepatos.
Mitt i all dramatik spirar även romantik och kärlek.

Språket är rakt och enkelt. Handlingen som utspelar sig på flera ställen samtidigt knyts skickligt ihop av Micael till en spännande upplösning.

Det här är Linsellsonen och sportfiskaren Micael Lindbergs andra roman. Den är klart läsvärd för dig som söker en stunds spänning och jag ser fram emot hans nästa alster.

  • Comments(1)//runudden.skrivovin.se/#post194