Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Beskedet

GästerPosted by Torbjörn Ohlsson Sun, May 18, 2014 20:24:48

Året var 1987. Jag hade för någon månad sedan fått beskedet av min fostermamma. Hon lät hälsa från från socialförvaltningen ”Mamma vill inte ha någon kontakt med dig. Det gäller även syskonen. Du får inte träffa dem heller”
Jag minns inte om brorsans namn nämndes…”vill inte ha någon kontakt med dig eller x”. Det kom som ett dråpslag i ansiktet.

-Hörde jag rätt?

-Nej, det kan inte vara sant.

”Det har inte mamma sagt. Hon är inte så korkad så hon bryter kontakten med sina egna barn. Hon vet ju vem som har gjort fel. Hon skulle ju begära skilsmässa från x.

Det var många tankar som for genom mitt huvud denna dag. När jag fick beskedet så grät jag inte. Inte vad jag minns i varje fall. Jag bodde ju inte hemma nu. Jag bodde ju i en tillfällig fosterfamilj. Här kunde jag ju inte visa mina känslor. >
Jag har svaga minnesbilder av hur jag på kvällen låg i sängen i mitt rum. I fönstret hängde gröna rullgardiner som bidrog till att det var kolsvart i rummet. Jag minns hur jag tittade mot dörren några gånger. Under dörren såg jag ett ljust sken av alla lampor som lyste på övervåningen. Margreth och Börje satt och tittade på tv. Jag tog kudden över ansiktet och grät hejdlöst, samtidigt som jag var tvungen att vara tyst. Ingen fick ju höra mig.

-Vad var jag rädd för? Det vet jag inte.  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post80