Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Det som är självklart för dig är inte självklart för mig

GästerPosted by Torbjörn Ohlsson Sun, August 10, 2014 17:27:13

Att växa upp under annorlunda omständigheter är inte lätt (alkoholmissbruk och barnmisshandel). Det har påverkat mig mycket även vuxenlivet.

T.ex. hur gör jag då vid i följande situationer?

I juletider skall julgranen kläs, under påsken skall det hämtas in påskris som skall dekoreras, i midsommartider skall midsommarstången kläs o.s.v. Jag kan nämna hur många exempel som helst.

Under livets gång har jag fått studera hur andra gör och det får jag göra än idag. Min självkänsla och självförtroende är inte det bästa och det får jag ibland känna av när jag befinner mig på olika platser….
”Kan du hämta det?” ”Kan du göra det?” Ja, ramsan kan göras lång.

När situationer inträffar kan jag ibland bli paralyserad eller stå som handfallen ”Vad gör jag???” Ibland skjuter jag ifrån mig ansvaret för att jag inte kan (tror jag). Ibland tar jag reda på information via internet t.ex. Youtube (Hur gör man…..?).
Nej, som sagt var det är inte lätt. Ibland önskar jag att jag hade vuxit upp normala omständigheter, men jag får då intala mig själv att så är det inte. Det är bara att acceptera.

Mitt råd till dig som förälder, till er som är aktiva i olika föreningar, kyrkan o.s.v. låt barnen vara med.
Låt barnen vara med för att de ska få lära sig hur man gör när julgranen skall kläs och påskriset dekoreras. Låt dem inte bara titta på. Uppmuntra dem till att ta egna initiativ. Låt dem få känna att de kan. Detta är jätteviktigt för självkänslan och självförtroendet. Det jag säger nu gäller inte bara barn i yngre åldrar. Har du en tonåring eller en ungdom hemma? Låt han/hon vara med när maten skall lagas, när vardagsrummet skall tapetseras om m.m.  • Comments(0)//runudden.skrivovin.se/#post94