Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Omfamna livet

Böcker som jag yttrat mig omPosted by Torbjörn Ohlsson Fri, May 29, 2015 13:38:03

Denna tänkvärda rubrik har Anna-Karin Mattsson gett sin bok som kom ut för några månader sedan.
Den består av Anna-Karins tankar och minnen. Korta texter om livet, döden, kärleken, sorgen och annat som vi människor möter.
Det är ingen bok man ska sträckläsa, utan den ska läsas i små stycken, kanske ett stycke per dag, eller kanske med ännu längre mellanrum. Men varje stycke är värd att läsas. Att få sjunka in i medvetandet.
Det är en blandning av fantasi och egna upplevelser. En del ytliga som snabbt faller i glömska, medan andra sitter kvar i medvetandet.

Den berättelse som jag kände mest för hade namnet ”En julberättelse” och som handlar om en flicka som har sin far i fängelse.
Anna-Karin berättar på ett gripande sätt om flickans känslor när pappan grips och så småningom döms.
Julhelgen för flickan blir svår, men i en dröm på julnatten är hon tillsammans med sin pappa och hon slutar berättelsen med orden:
”Över deras ansikten i det mörka fängelserummet där de var inlåsta tillsammans och samtidigt friare än någonsin, föll en strimma av månljus från det gallerförsedda fönstret. Och högt uppe på den nattsvarta decemberhimlen log månen i samma stund”

Anna-Karin har alltid arbetat med ord, som frilansskribent, bloggare, krönikör och poet. Hon finns tidigare utgiven i en diktantologi.

Boken finns att köpa i bokhandeln eller direkt hos Anna-Karin via mail: anna.karinmattsson@hotmail.com

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.