Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Hjäp mig förstå

Makt o maktmissbrukPosted by Torbjörn Ohlsson Sun, October 18, 2015 17:25:05

Tänk att enstaka personer kan påverka så mycket men ändå vara så inkonsekventa, eller i andra fall påverka så lite trots att man sitter på mandat att styra och förändra.

Lite om inkonsekvens
- Åkesson påstås skämmas för att vara svensk. Ändå kämpar han för att allt ska vara som det är i hans Sverigebild.

- Samma Åkesson påstår att han kan hjälpa flera i krigens närhet, samtidigt som han vill sänka biståndet. Hur ska det gå att hjälpa?

- En Åkessonvurpa till. Han har många gånger ondgjort sig över att flyktingar/invandrare kommer hit och får tillgång till landets välfärdssystem. De får det för bra, eftersom de inte medverkat till att bygga upp välfärden.
Samtidigt vill han nu affischera i Syriens grannländer och berätta att de inte ska komma till Sverige. De kommer att mötas av tältläger, kyla och vinter. ”Ni kommer inte att få det bra”

Det var ett LITET axplock om sådant jag inte förstår när det gäller sd……

Så har vi den hyllade Reinfeldt. Oerhört populär i sina kretsar. Förnyade och vann mångas förtroende. Fick stående ovationer före och efter sina framträdanden.
Men så fort han försvunnit så återgår partiet till många av de ståndpunkter som fanns före Reinfeldts tid och som inte ansågs bra då och som gjorde att Reinfeldt kom till makten.
Man hyllar förändraren, men ändrar tillbaka till det gamla, när förändraren är borta.
Reinfeldt själv svarar mycket diplomatiskt att ett bra parti förändras alltid med tiden, men då förstår inte jag att det förändras tillbaka till tiden när det inte var bra……

Okej, jag förenklar lite, men jag förstår ändå inte …….

Så har vi Löfvén….
Även om han inte sitter på hela makten så har han en del av makten. Reser och förklarar hur vi ska agera, men inte många tycks lyssna på honom.
Att vara otydlig är ingen fördel i politiken. Det är skillnad på att vara ”lite lagom tydlig och att vara otydlig”
Även om regeringsföreträdare alltid får stryk, så förstår jag sällan hans inlägg Ord men väldigt få förslag.
Och hur hans framtidsvision för Sverige är, det vet jag inget om.

Jag förstår inte riktigt…..

Nåväl finns det inga tydliga.
Jo nya stjärnskottet Ebba Busch Thor, hon är tydlig i massmedia men hennes parti verkar vara riktigt yra i mössan. Vem företräder hon?
Det förstår jag inte.

Jo, kämpar för sin politiska överlevnad, det förstår jag.


Lite samhällsekonomi
Professor Michael Förster, vid Universitetet i Bonn har forskat mycket om löneutvecklingen i olika länder. När det gäller Sverige kan man se följande:

Om vi studerar hur inkomstklyftorna förändrats de senaste 30 åren går det utläsa vissa saker, t.ex. att de rikaste fått en 80-procentig inkomstökning.

Däremot har kurvan för det lägsta inkomstskiktet i Sverige i princip varit platt. De har inte förlorat något i absoluta termer. Men de har heller inte vunnit något. Det har stått stilla.

Är det verkligen så illa att våra folkvalda inte tar del av sådan tillgänglig statistik innan de lägger sina program eller går in i debatter.

För tänk hur ofta det låter i den ekonomiska och arbetsmarknadspolitiska debatten. Vi måste ha lägre ingångslöner så att personer kommer in på arbetsmarknaden samtidigt som vissa grupper måste få lägre skatter så att det lönar sig att arbeta.

Nu förstår jag inte igen….

Region Jämtland
Men det häftigaste av allt tycker jag sättet som några i Region Jämtland agerar på. När tidigare allianspartners får besked via SMS att man byter partner.
Som någon känd politiker i länet sa. ”Jag trodde det var tonåringar som gjorde slut via SMS”

Min egen slutsats
Hur ska vi lösa alla problem vi står inför i samhället, när ingen verkar prata samma språk, ingen förstår den andre och om man förstår så vill man tydligen inte förstå.

Jag kan inte förstå, hur jag ska förstå, det som de andra inte förstår. Jag vet inte ens om de inte förstår, eller om de inte vill förstå.

Jag längtar till en ledare som ställer sig upp och säger ”I have a dream” och vi alla stannar till och lyssnar och förstår.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.