Tankar från Runudden

Tankar från Runudden

Om Bloggen

Bloggar om aktuella händelser men framförallt inom följande områden:
- Kriminalitet
- Makt- och maktmissbruk
- Girighet
- Viner
- Idrott

Du är självfallet välkommen att gästblogga.

Tankar om trygghet och livets vinstlotter.

Om mig och mitt skrivandePosted by Torbjörn Ohlsson Mon, February 27, 2017 16:18:12


Ibland känner jag för att stanna upp och bara låta tankarna flöda och njuta av nuet en stund. I dag är det en sådan dag. När kropp och knopp fungerar hyfsat då är det lätt att ta allt för givet. Ändå vet jag att det inte är så enkelt. Allt kan förändras så snabbt.

De senaste veckorna har varit intensiva och i går uppfördes ”Guldfeber” på scen. Reaktionerna från publiken var rakt av positiva, något som mängden hälsningar på olika sätt bevisar.
Nu vill jag vidarebefordra dessa tack och grattis till alla unga dansande tjejer och till Wendla Karlsson som lett hela projektet. Men lite tar jag också till mig. Jag har skrivit boken och läste texter mellan vissa scener för att underlätta för publiken.

När föreställningen var slut och jag stod där bland tjejerna och tog emot publikens applåder och några av dem kramade mig och tackade för att de hade fått uppföra romanen kom många tankar.
Tänk dig – de tackade mig för att de hade fått dansa efter min text. Herrejösses, det är ju jag som ska tacka dem. ….

När jag en liten stund senare kramade mitt barnbarn Sigrid och fick höra att hon tyckte om det jag hade gjort och själv ville dansa, då kändes det som jag hela tiden springer på en massa vinstlotter.

Och tankarna fick börja flöda:

Vinstlott 1
Förmodligen får jag gå tillbaka till min barn- och ungdom. En uppväxt som inte präglades av överflöd, förutom på två områden, trygghet och omtanke. Den trygga känslan som jag stegade ut i livet med tror jag är grunden till flera vinstlotter som kommit senare.

Vinstlott 2
Förmodligen hoppar jag över en massa vinstlotter, men nästa jag kommer att tänka på handlar om yrkeslivet. Som för alla andra så har det givetvis varit jobbiga dagar, men som helhet så har jag hela tiden känt att jag fått utvecklas i jobbet och som människa. Fått möjlighet till utbildning och till stor frihet under ansvar.

Vinstlott 3
Den stora tryggheten i tillvaron har givetvis varit familjen. Att se barnen växa upp till ansvarskännande och även de till trygga individer. En trygghet som jag nu ser att de i sin tur överför till sina barn.

Vinstlott 4
Att tidigt kunna sluta jobbet, trots att jag trivts så bra, kändes som ännu en vinstlott. Jag hade många planer för tiden som jag skulle disponera själv och allt har blivit mycket bättre än jag någonsin kunnat drömma om.
Och med den tanken är jag tillbaka till stunden när de här tankarna började ta form, på scenen med de guldklädda dansande tjejer.

Vinstlott 5
Här vill jag lägga till hälsan. Antalet sjukdagar under åren har inte varit många och jag är övertygad om att mitt intresse för idrott och motion har hjälpt mig. Att lägga några timmar på motion varje vecka är nog den bästa friskvård som finns.

Smällar
Nu har jag räknat upp en massa saker som kan få en läsare att tro att allt gått spikrakt i livet. Självfallet är det inte så. Livet är nog aldrig konstruerat på ett sätt så det går att undvika att bli ledsen, besviken och sorgsen.
En smäll som fortfarande påminner mig och min fru hur skört livet kan vara, var när vi fick en flicka som inte blev gammal.

Hur klarar man törnar av den sorten?
Då kommer jag tillbaka till tryggheten igen. Den som både jag och min fru känt som unga och som gjort att vi kunnat stötta varandra när någon haft det jobbigt.

Tänk så många tankar som kan komma när man inspireras av unga dansande guldklädda tjejer.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.